Site-ul de prezentare al hotelului: www.casa-timis.ro

Surprinzător pentru fiecare dintre noi. Un hotel de odihnă și recreere numai pentru dascăli? Da, acest fapt este a fost posibil prin preocuparea care a devenit tot mai evidentă în ultimii ani, a reprezentanților noștri sindicaliști. Dacă până acum eram obișnuiți ca ei să ne reprezinte mai mult atunci când se impuneau măriri salariale, iată că acum și-au lărgit sfera de preocupări și spre surprinderea noastră, mai ales a celor care am fost și am văzut, s-a construit un hotel nou, ”Casa Timiș”, ales cu multă dibăcie într-un cadru natural uimitor de atrăgător și relaxant. Ajunși aici ne-am convins o dată în plus cât de frumoasă este această țară în care ne-am născut, mai mult sau mai puțin norocoși.

Hotelul oferă condiții care pot mulțumi și pe cei mai pretențioși turiști. Amplasarea contribuie mult la starea de bine și liniște care te cuprinde chiar din prima clipă. Situat pe malul râului Drăgan, cu camere și terase ce dau spre râu, cu dotări moderne și amenajări în care predomină elementele de piatră și lemn, toate acestea se încadrează perfect în peisajul pitoresc pe care natura l-a creat aici cu generozitate. Verdele pădurilor de foioase și conifere te atrage la tot pasul și te îmbie la drumeții pe poteci ce urcă domol și liniștitor spre adâncul pădurii.

Este ușor de dedus este unul din zona montană, la limita munților Vlădeasa, munților Meseș și depresiunii Huedin, la 80 km de Oradea și la 60 km de Cluj, e șoseaua ce leagă cele două mari orașe, cu o abatere de 6 km de la drumul principal, în localitatea Valea Drăganului. Aici găsim ceea ce nu avem în zona noastră: aer de munte, râuri și pâraie la tot pasul, păstrăvării, păduri care fac serile plăcut de răcoroase și ascund pe ici colo construcții hoteliere noi. Relieful muntos, cu văi adânci ce înconjoară masivul Vlădeasa (1836m), peșterile și micile cascade, cabanele și pensiunile, noi și vechi, sunt o parte din atracțiile zonei. Pe Valea Drăganului în sus, pe un drum parțial pietruit, se poate ajunge (cu mașina sau pe jos) la Barajul Drăgan, care impresionează prin dimensiuni și fascinează prin cadrul natural mirific. Nu deprte se află cabana Pârâul Rece.

Oamenii trăiesc aici în preajma munților și pădurilor într-o armonie pe care ușor putem să o invidiem, calmul și bunăvoința cu care îți vorbesc te fac să înțelegi că toate astea le au din curgerea îndelungată a apelor, din adâncul pădurilor și văilor și din statornicia munților. În armonie deplină cu gândurile cele mai frumoase ale fiecăruia, natura a atras pe aceste meleaguri personalități distincte cum ar fi Octavian Goga, a cărui casă memorială se află în Ciucea, la câțiva km distanță, și Lucian Blaga, care se refugia aici alături de câțiva prieteni într-o pensiune, acum muzeu. Și acum se mai regăsesc urmele trecerii marelui poet. Refugiu al echilibrului și libertății depline a omului, natura te îmbie aici la lectură și drumeție, iar dacă îți e dor de forfota orașelor mari în 30-40 de minute se poate ajunge în capitala Ardealului, Cluj.

Toate acestea le veți găsi la Valea drăganului unde se află noua bază turistică, hotelul ”Casa Timiș”, construită special pentru a oferi confort și relaxare la un preț atractiv celor ce, an de an, depun eforturi ca să facă față provocărilor inegale în spatele cărora se află personalități pentru care ”educația” nu este prioritară pentru o națiune , decât în campanie electorală.

Prof. Mariana Croitoru

Site-ul de prezentare al hotelului: www.casa-timis.ro